Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z pastą z tofu
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
1 porcja
Składniki
-
90 g tofu, średnio twardego naturalnego lub wędzonego, pokrojonego na kawałki
-
10 g sosu sojowego
-
5 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
roszponka, do podanialiście szpinaku baby, świeże do podania
-
2 kromki chleba pełnoziarnistego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
917.7 mg
Białko
22.5 g
Kalorie
1539.8 kJ /
368 kcal
Tłuszcz
15.1 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
38.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 min
Kanapki z pastą z fasoli
5 min
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
30 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 min
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Jaglany koktajl z tahini
15 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Tofucznica
30 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min