Śródziemnomorski sos warzywny

Śródziemnomorski sos warzywny

4.7 170 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 200 g cukinii pokrojonej na kawałki
  • 200 g bakłażana pokrojonego na kawałki
  • 100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 5 - 10 g bazylii, świeżej tylko liście
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 szczypta cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 69.7 kcal / 291.7 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 3.7 g
Węglowodany 9.8 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 480.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...