Urządzenia i Akcesoria
Śródziemnomorski sos warzywny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
200 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
200 g bakłażana pokrojonego na kawałki
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
5 - 10 g bazylii, świeżej tylko liście
-
1 łyżeczka cukru
-
1 szczypta cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
480.3 mg
Białko
2 g
Kalorie
291.7 kJ /
69.7 kcal
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Wegański sos boloński
40 min
Sos paprykowy z salami
45 min
Sos warzywny (ortolana)
1 godz. 5 min
Sos warzywny do makaronu
40 min
Sos neapolitański
1 godz.
Papryka po włosku
40 min
Pisto - hiszpański gulasz warzywny
50 min
Sos arrabbiata
40 min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 min
Kotleciki pietruszkowe
25 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min