Urządzenia i Akcesoria
Sos amatriciana
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
800 g pomidorów przekrojonych na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki papryczki chili, suszonej, w płatkach
-
150 g pancetty, pokrojonej w 1 cm słupki150 g boczku, tłustego, w plastrach pokrojonego w 1 cm słupki
-
1 łyżeczka soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7 g
Kalorie
724 kJ /
173 kcal
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WŁOSKIE SOSY
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos puttanesca
45 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Oliwa portugalska
10 min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 godz. 5 min
Sos paprykowy z salami
45 min
Kurczak pieczony z tapenadą i purée ziemniaczane z karmelizowaną cebulą
2 godz. 15 min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1 godz. 30 min
Sycylijska caponata
30 min
Sos arrabbiata
40 min
Makaron à la Norma
50 min
Sos neapolitański
1 godz.
Klasyczny wolno gotowany sos boloński
5 godz.