
Urządzenia i Akcesoria
Sos amatriciana
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
pomidorów przekrojonych na pół800 g
-
oliwy z oliwek extra vergine30 g
-
papryczki chili, suszonej, w płatkach½ łyżeczki
-
boczku, tłustego, w plastrach pokrojonego w 1 cm słupki150 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
173 kcal /
724 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WŁOSKIE SOSY
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Sos arrabbiata
40 min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1 godz. 30 min
Sos neapolitański
1 godz.
Pasta à la Norma
50 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Sos paprykowy z salami
45 min
Penne puttanesca
50 min
Makaron po bolońsku
40 min
Oliwa czosnkowa
10 min
Sos puttanesca
45 min