
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g pomidorów, przekrojonych na pół
- 30 g oliwy z oliwek extra vergine
- ½ łyżeczki papryczki chili, suszonej, w płatkach
-
150
g boczku, tłustego, w plastrach, pokrojonego w 1 cm słupki
lub 150 g pancetty, pokrojonej w 1 cm słupki - 1 łyżeczka soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto pomidorowe
15 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Sos puttanesca
45 min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1 godz. 30 min
Penne puttanesca
50 min
Oliwa czosnkowa
10 min
Sos pomidorowy z tuńczykiem
45 min
Sos arrabbiata
40 min
Oliwa chili
10 min
Sos romesco
1 godz. 25 min
Sos Mojo Amarillo
45 min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 godz. 5 min