Urządzenia i Akcesoria
Sos amatriciana
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
800 g pomidorów przekrojonych na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki papryczki chili, suszonej, w płatkach
-
150 g pancetty, pokrojonej w 1 cm słupki150 g boczku, tłustego, w plastrach pokrojonego w 1 cm słupki
-
1 łyżeczka soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7 g
Kalorie
724 kJ /
173 kcal
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WŁOSKIE SOSY
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chimichurri
5 Min
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 Min
Penne all'arrabbiata
20 Min
Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami
25 Min
Makaron z sosem pomidorowym (dla dzieci)
55 Min
Penne puttanesca
50 Min
Makaron à la Norma
50 Min
Sos arrabbiata
40 Min
Sos neapolitański
1 Std.
Sos puttanesca
45 Min
Śródziemnomorski sos warzywny
45 Min
Pisto - hiszpański gulasz warzywny
50 Min