
Urządzenia i Akcesoria
Orzechowe ravioli z szampańskim sosem
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Ciasto na ravioli
-
200 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
10 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
1 - 2 łyżki wody (opcjonalnie)
Orzechowy farsz
-
1 gałązka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
20 g masła
-
60 g gruszki pokrojonej w 1 cm kostkę
-
40 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych na kawałki
-
150 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
woda do posmarowania
Szampański sos
-
1 ząbek czosnku
-
15 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g masła
-
1 łyżeczka mąki pszennej
-
90 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
-
100 g szampana
-
10 g śmietany, 36% tłuszczu
-
woda do gotowania ravioli
-
sól do gotowania ravioli
-
pestki granatu (opcjonalnie) do dekoracji
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
517.7 kcal /
2165.9 kJ
Białko
17.3 g
Tłuszcz
25.7 g
Węglowodany
51.4 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Sód
749.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZAMPAŃSKIE PRZYJĘCIE
11 Przepisów
Polska
Polska