Krem Oreo® do tortów

Krem Oreo® do tortów

4.7 146 ocen
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 14 godz.
12 porcji

Składniki

  • 5 ciastek Oreo®
  • 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 20 g cukru pudru
  • 1 opakowanie fixu do bitej śmietany (opcjonalnie)

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 122.6 mg
Białko 2 g
Kalorie 785.6 kJ / 187.8 kcal
Tłuszcz 17.3 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 6.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...