Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM6)

Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM6)

4.2 345 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
12 kawałków

Składniki

Budyń do kremu
  • 700 g mleka
  • 80 g budyniu śmietankowego, w proszku niesłodzonego
Galaretka
  • 700 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 150 g galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (2 opakowania po 75 g na 500 g wody)
Biszkopt i krojenie truskawek
  • 4 jajka
  • 120 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 120 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
  • 1 szczypta soli (opcjonalnie)
  • 100 g wody
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 500 g truskawek, świeżych
Krem budyniowy
  • 150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 80 g cukru pudru

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 319.3 kcal / 1335.8 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 43.5 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Sód 139.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...