Wersje kompatybilne
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g cukru
- 400 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 100 g mleka, w temp. pokojowej
- 150 g mleka w proszku (niegranulowanego)
- 1 - 2 łyżeczki barwnika spożywczego, białego (opcjonalnie, patrz wskazówka)
- 2 - 4 krople barwnika spożywczego, dowolnego (opcjonalnie, patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1052.2 kJ / 251.5 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 40.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 Std. 10 Min
Krem kokosowy
15 min
Żelka pomarańczowa do tortów
2h 25 min
Wilgotny biszkopt z olejem
4 Std.
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2h 25 min
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 Min
Krem malinowy
30min
Krem michałkowy biały
6h 20min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Różowy tort z kremem malinowym
48h
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48h
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min