Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
400
g malin, świeżych
lub 400 g malin, mrożonych - 100 g cukru
- 2 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
- 6 łyżek wody
- gorąca woda, do rozpuszczenia żelatyny
- 500 g śmietany, 36% tłuszczu, mocno schłodzonej (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 610.7 kJ / 146 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 13 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 godz. 25 min
Krem z masłem orzechowym i kajmakiem
5 Min
Krem kokosowy
15 Min
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 Std. 10 Min
Wilgotny biszkopt z olejem
4 Std.
Żelka pomarańczowa do tortów
2 godz. 25 min
Różowy biszkopt na kisielach
4 Std.
Różowy tort z kremem malinowym
48 Std.
Krem michałkowy biały
6 Std. 20 Min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 Min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 Min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 Min