Krem à la Kinder Bueno® do tortów
TM6 TM5

Krem à la Kinder Bueno® do tortów

4.0 (60 ocen)

Składniki

Baza do kremu

  • 150 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 80 g kremu orzechowo-czekoladowego (patrz wskazówki)
  • 40 g masła orzechowego (patrz wskazówka)

Ubijanie kremu

  • 250 g sera mascarpone, mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 1 opakowanie fixu do bitej śmietany

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
879.8 kJ / 210.3 kcal
Białko
2.9 g
Węglowodany
10.4 g
Tłuszcz
17.8 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Błonnik
0.7 g
Sód
74 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy