Żelka z owoców jagodowych do tortów

Żelka z owoców jagodowych do tortów

4.7 402 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
16 porcji

Składniki

  • 400 g owoców jagodowych, świeżych np. malin, czarnych porzeczek
    400 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 50 - 100 g cukru (patrz wskazówka)
  • 3 łyżki wody
  • 2 łyżeczki żelatyny w proszku

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 0.7 mg
Białko 0.6 g
Kalorie 162.8 kJ / 38.9 kcal
Tłuszcz 0.3 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 8.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...