Żelka z owoców jagodowych do tortów

Żelka z owoców jagodowych do tortów

4.7 385 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
16 porcji

Składniki

  • owoców jagodowych, świeżych np. malin, czarnych porzeczek
    400 g
    400 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • cukru (patrz wskazówka)
    50 - 100 g
  • wody
    3 łyżki
  • żelatyny w proszku
    2 łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 38.9 kcal / 162.8 kJ
Białko 0.6 g
Tłuszcz 0.3 g
Węglowodany 8.2 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 0.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...