Urządzenia i Akcesoria
Żelka z owoców jagodowych do tortów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
16 porcji
Składniki
-
400 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych400 g owoców jagodowych, świeżych np. malin, czarnych porzeczek
-
50 - 100 g cukru (patrz wskazówka)
-
3 łyżki wody
-
2 łyżeczki żelatyny w proszku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
0.7 mg
Białko
0.6 g
Kalorie
162.8 kJ /
38.9 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
8.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE TORTY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Żelka mango do tortów
3h 25min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10min
Różowy tort z kremem malinowym
48h
Chrupka z białej czekolady do tortów
1h 10min
Żelka pomarańczowa do tortów
2h 25min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10min
Krem malinowy
30min
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40min
Krem michałkowy biały
6h 20min
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48h
Żelka truskawkowa do tortów
3h 45min