Rolada żyrafa

4.9 327 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
16 porcji

Składniki

  • 80 g czekolady deserowej pokrojonej na kawałki
Biszkopt z wzorkiem
  • 5 jajek
  • 120 g cukru
  • 120 g mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 20 g oleju
  • 25 g kakao naturalnego, niesłodzonego przesianego przez sitko
  • 50 g wody
Krem i zwijanie rolady
  • 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 30 g cukru pudru
  • 1 opakowanie fixu do bitej śmietany (opcjonalnie)
  • 2 - 3 banany (patrz wkazówka)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 113.7 mg
Białko 5.2 g
Kalorie 1078.4 kJ / 257.7 kcal
Tłuszcz 16.6 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Węglowodany 23.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...