Urządzenia i Akcesoria
Rolada żyrafa
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
16 porcji
Składniki
-
80 g czekolady deserowej pokrojonej na kawałki
Biszkopt z wzorkiem
-
5 jajek
-
120 g cukru
-
120 g mąki pszennej
-
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
-
20 g oleju
-
25 g kakao naturalnego, niesłodzonego przesianego przez sitko
-
50 g wody
Krem i zwijanie rolady
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
30 g cukru pudru
-
1 opakowanie fixu do bitej śmietany (opcjonalnie)
-
2 - 3 banany (patrz wkazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
113.7 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1078.4 kJ /
257.7 kcal
Tłuszcz
16.6 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Węglowodany
23.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIEŃ DZIECKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik cytrynowy z bezą szwajcarską
10 godz.
Ślimaczki z kurczakiem gyros
1 godz.
Mini pączki twarogowe
30 min
Krem pistacjowy
40 min
Mini serniczki Czarny Las (bez pieczenia)
4 godz.
Pizza à la Big Mac
1 godz. 30 min
Wrapy à la Big Mac
40 min
Sernik jagodowy
12 godz. 15 min
Ciasto Lodowa Kraina
8 godz. 40 min
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min
Pistacjanki
2 godz. 40 min