![Chrupka z białej czekolady do tortów Chrupka z białej czekolady do tortów](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/eca80e255d20468ccb7179a3ee3deff4/Derivates/29e11ffd8988727524f290723927bde550bc986f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g migdałów, w płatkach, uprażonych uprzednio na suchej patelni
- 50 g płatków kukurydzianych, typu corn flakes
- 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 15 g oleju
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 298 kJ / 71.2 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 28.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Żelka pomarańczowa do tortów
2h 25min
Frużelina tropikalna do tortów
10min
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48j
Różowy tort z kremem malinowym
48j
Krem malinowy
30 Min
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 Min
Biszkopt kakaowy
4h
Krem michałkowy biały
6 godz. 20 min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2h 25min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10min