Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di ceci in scatola, sciacquati e sgocciolati
- 300 g di fagioli cannellini in scatola, sciacquati e sgocciolati
- 800 g di acqua
- 8 g di sale
- 150 g di farro perlato (cottura 35-40 minuti)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1376 kJ / 328.8 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 10.6 g
- Sód
- 1355.6 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di farro e legumi
45min
Zuppa d'orzo e fagioli
50min
Zuppa di farro e fagioli
1h
Minestra di farro e ceci
1h 10min
Minestra saporita di riso e legumi
40min
Ceci al pomodoro
40min
Zuppa frantoiana
45min
Minestra di grano saraceno con zucca e porri
1h
Cacciucco di ceci
50min
Zuppa di cavolo, porri e ceci
30min
Licurdia calabrese
1h
Zuppa di fagioli alla greca (Fasolada)
45min