![Mesciua spezzina Mesciua spezzina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/10b829a21b881eca2cc83804fc66bce8/Derivates/62210402dde58922d3dd068d2eb250465eb02771.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di ceci in scatola, sciacquati e sgocciolati
- 300 g di fagioli cannellini in scatola, sciacquati e sgocciolati
- 800 g di acqua
- 8 g di sale
- 150 g di farro perlato (cottura 35-40 minuti)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1376 kJ / 328.8 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 10.6 g
- Sód
- 1355.6 mg
Alternatywne przepisy
Patate schiacciate al forno
1 godz.
Petto di tacchino ripieno con salsa all'uva
1 godz.
Licurdia calabrese
1 godz.
Minestra di grano saraceno con zucca e porri
1 godz.
Zuppa di porri e orzo
45 min
Arrosto con contorno di castagne e patate
2 Std.
Minestra di lenticchie e cavolfiore
1 godz.
Zuppa di fagioli alla greca (Fasolada)
45 min
Zuppa frantoiana
45 min
Burger ceci e rucola
40 min
Quiche ai peperoni e pomodori
1 godz. 30 min
Polpette di ricotta al sugo
50 min