Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g pickled gherkins, cut in pieces (3-4 cm)
- 150 g carrots, cut in pieces (3-4 cm)
- 350 g raw beetroot, cut in pieces (3-4 cm)
- 500 g water
- 250 g potatoes, cut in small pieces (approx. 1 cm)
- 100 g frozen green peas
- 100 g canned sauerkraut (opcjonalnie)
- 50 g spring onions, finely sliced
- 2 - 3 sprigs fresh dill, plus extra to garnish
- 60 g oil
- 20 g white wine vinegar (opcjonalnie)
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 583 kJ / 139 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Yogurt Dressing
5 Min
Shrimp and Parmesan Polenta Cups
45min
Eggplant Stacks
1h 35 min
Spelt Risotto with Beets and Goat Cheese
1h 55min
Quark and herb spread
5 Min
Pea Quiche
1 Std.
Russian salad
1 Std. 15 Min
Socca with Tuna, Olives and Capers
1 godz. 5 min
Borscht
50 Min
Beetroot Gazpacho With Horseradish Créme
1 Std. 40 Min
Green beans with tomato and parsley
55 Min
Lentil and chorizo stew
3 Std. 45 Min