Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g carrots, cut into pieces
- 90 g leek, cut into pieces
- 80 g celery, cut into pieces
- 30 g butter
- 500 g potatoes, diced (1.5 cm)
- 500 g water
-
1
tbsp beef stock paste, homemade
lub 1 beef stock cube (for 0.5 l) - 1 tsp dried savory
- 500 g green beans, fresh or frozen (defrosted)
- 250 g sausage meat, ready seasoned (see tip)
- 250 g canned butter beans, drained (weight after draining)
- 1 tsp fine salt
- ½ tsp freshly ground black pepper
- 2 tbsp fresh parsley, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1811 kJ / 432 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 13.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stuffed Peppers with Tomato Sauce
1h 45min
Sesame salmon and pea soup
1 godz.
Spiced grilled chicken with carrot couscous
1h 40min
Acadian Chicken Fricot
1h 30min
Sugar Snap Pea and Chicken Salad
55min
Fillet with Rice, Almonds and Cranberries
1 godz.
Chicken breasts pizzaiola
55min
Beef chili with lemon feta
45 min
Tomato and Feta Pasta
50min
Sausage and pea risotto
30 min
Tortellini in Tomato Cream Sauce
1 godz.
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30 min