
Urządzenia i Akcesoria
Krem pomarańczowy z białej czekolady i pistacji
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji
Składniki
-
2 kawałki skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (ok. 10 x 2 cm)
-
20 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych lub niesolonych
-
180 - 200 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g mleka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
195.9 kcal /
819.6 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
16.2 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
30.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM5)
15 min
Deser śliwka w czekoladzie
2 godz. 30 min
Zupa krem z groszku i sezamowy łosoś
1 godz.
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.
Ciasto na ciemnym piwie
3 godz. 30 min
Krem klementynkowy (clementine curd)
30 min
Migdały w kokosowej białej czekoladzie
40 min
Pikantne pieczone orzechy nerkowca
30 min
Biscotti z pistacjami i czekoladowe łyżeczki
2 godz.
Sernik baskijski
3 godz. 15 min
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM5)
1 godz. 15 min
Wietnamska kokosowa kawa mrożona
7 min