Krem pomarańczowy z białej czekolady i pistacji

Krem pomarańczowy z białej czekolady i pistacji

4.9 24 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji

Składniki

  • 2 kawałki skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (ok. 10 x 2 cm)
  • 20 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych lub niesolonych
  • 180 - 200 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 50 g mleka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 195.9 kcal / 819.6 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 16.2 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 30.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...