Urządzenia i Akcesoria
Krem pomarańczowy z białej czekolady i pistacji
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji
Składniki
-
2 kawałki skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (ok. 10 x 2 cm)
-
20 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych lub niesolonych
-
180 - 200 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g mleka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
30.5 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
819.6 kJ /
195.9 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
16.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Truskawkowa iced matcha
5 min
Sernik cytrynowy z bezą szwajcarską
10 godz.
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
30 min
Affogato bananowe z kawą zbożową
12 godz. 40 min
Wrapy karaibskie
35 min
Curry z kurczaka z morelami i ryżem
40 min
Sernik baskijski z matchą
10 godz. 15 min
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
2 godz. 30 min
Ciastka z herbatą matcha i białą czekoladą
35 min
Sernik jagodowy
12 godz. 15 min
Lody pistacjowe
9 godz. 30 min
Babka pomarańczowa z całej pomarańczy
1 godz. 25 min