Urządzenia i Akcesoria
Krem pomarańczowy z białej czekolady i pistacji
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji
Składniki
-
2 kawałki skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (ok. 10 x 2 cm)
-
20 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych lub niesolonych
-
180 - 200 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g mleka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
30.5 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
819.6 kJ /
195.9 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
16.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fondant czekoladowy (bez glutenu, low carb)
25 min
Ciasto podwójnie czekoladowe
1 godz. 10 min
Borówki pod kruszonką
50 min
Cukier malinowy
5 min
Budyń z syropem klonowym
20 min
Pikantne pieczone orzechy nerkowca
30 min
Mus czekoladowo-chałwowy z pomarańczą
3 godz. 25 min
Pieczone pomidorki w zalewie miodowo-rozmarynowej
45 min
Syrop do grzanego wina
12 godz. 45 min
Tiramisu na kawie zbożowej
5 godz. 25 min
Portugalskie babeczki z kremem
1 godz. 10 min
Zimowa czekolada do picia
10 min