Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem

Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem

4.2 34 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 sztuk

Składniki

  • 380 g wody letniej
  • 100 g pesto z bazylii (patrz wskazówka)
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • 650 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • ¾ łyżeczki soli
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia miski
  • 400 g pora biała i jasnozielona część, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 40 g masła
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 270 g sera żółtego, w plastrach Hochland®, Edamski (2 opakowania, łącznie 16 plastrów)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 307.5 mg
Białko 9.8 g
Kalorie 1208.2 kJ / 288.8 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 35.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...