Urządzenia i Akcesoria
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 sztuk
Składniki
-
380 g wody letniej
-
100 g pesto z bazylii (patrz wskazówka)
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
650 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
¾ łyżeczki soli
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia miski
-
400 g pora biała i jasnozielona część, pokrojonego w 1 cm plastry
-
40 g masła
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
270 g sera żółtego, w plastrach Hochland®, Edamski (2 opakowania, łącznie 16 plastrów)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
307.5 mg
Białko
9.8 g
Kalorie
1208.2 kJ /
288.8 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
35.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
1 godz. 50 min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Kule burgerowe
3 godz. 30 min
Bułki z kminkiem
30 min
Kąski serowo-brokułowe
55 min
Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką
45 min
Pinsa z mozzarellą i oliwkami
52 godz.
Mini galette z grzybami
1 godz. 45 min
Tarta porowo-serowa
1 godz. 25 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe z czerwonym pesto
2 godz. 25 min
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40 min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 godz. 55 min