Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 380 g wody, letniej
- 100 g pesto z bazylii (patrz wskazówka)
-
25
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka) - 650 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ¾ łyżeczki soli
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia miski
- 400 g pora, biała i jasnozielona część, pokrojonego w 1 cm plastry
- 40 g masła
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 270 g sera żółtego, w plastrach, Hochland®, Edamski (2 opakowania, łącznie 16 plastrów)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1208.2 kJ / 288.8 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 307.5 mg
Alternatywne przepisy
Gofry z kawą zbożową i truskawkami
35 min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 min
Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw
1 Std. 20 Min
Placki kukurydziane z konfiturą paprykową i kremem z awokado
1 godz. 10 min
Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa
50 Min
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
1h 50min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1h
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40 min
Bułki maślane z ziarnami
2 Std.
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1h 30min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 min