Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
TM6 TM5

Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem

4.3 (14 ocen)

Składniki

  • 380 g wody, letniej
  • 100 g pesto z bazylii (patrz wskazówka)
  • 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka)
  • 650 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • ¾ łyżeczki soli
  • oliwa z oliwek, do natłuszczenia miski
  • 400 g pora, biała i jasnozielona część, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 40 g masła
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 270 g sera żółtego, w plastrach, Hochland®, Edamski (2 opakowania, łącznie 16 plastrów)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1208.2 kJ / 288.8 kcal
Białko
9.8 g
Węglowodany
35.8 g
Tłuszcz
12 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Błonnik
2.1 g
Sód
307.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy