Urządzenia i Akcesoria
Syrop do grzanego wina
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 45 min
1 butelka
Składniki
-
3 - 5 pomarańczy ekologicznych (patrz wskazówka)
-
1 - 2 cytryn ekologiczne (patrz wskazówka)
-
600 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
4 laski cynamonu przełamane na pół
-
2 gwiazdki anyżu
-
1 łyżeczka goździków
-
1 łyżka ziela angielskiego, mielonego
-
1 łyżka nasion kolendry
-
100 g czerwonego wina, wytrawnego100 g białego wina, wytrawnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 butelkę
Sód
32 mg
Białko
7 g
Kalorie
11489 kJ /
2746 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
15.3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
686 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Likier czekoladowo-pomarańczowy
20 min
Lekkostrawny koncentrat bulionu warzywnego
30 min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM5)
30 min
Purée z dyni (przepis podstawowy)
40 min
Cukier malinowy
5 min
Syrop waniliowy
30 min
Klasyczny wolno gotowany sos boloński
5 godz.
Cukier waniliowy
72 godz.
Przyprawa do piernika
5 min
Dyniowe chlebki maślane
1 godz. 5 min
Dyniowe pęczotto z kurczakiem i warzywami
1 godz.
Muffinki dyniowe z kruszonką
25 min