Batoniki żurawinowo-kokosowe

Batoniki żurawinowo-kokosowe

4.8 83 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
14 sztuk

Składniki

  • 230 g żurawiny, suszonej
  • 6 daktyli Medjool, bez pestek przekrojonych na pół
    6 daktyli, suszonych, bez pestek, przekrojonych na pół, miękkich (patrz wskazówka)
  • 2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 2 łyżeczki syropu klonowego
    2 łyżeczki syropu z agawy
  • 50 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
    50 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 9.4 mg
Białko 1.2 g
Kalorie 701.3 kJ / 167.6 kcal
Tłuszcz 7.1 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...