Batoniki żurawinowo-kokosowe
TM6 TM5

Batoniki żurawinowo-kokosowe

4.9 (70 ocen)

Składniki

  • 230 g żurawiny, suszonej
  • 6 daktyli Medjool, bez pestek, przekrojonych na pół
    lub 6 daktyli, suszonych, bez pestek, przekrojonych na pół, miękkich (patrz wskazówka)
  • 2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 2 łyżeczki syropu klonowego
    lub 2 łyżeczki syropu z agawy
  • 50 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
    lub 50 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
701.3 kJ / 167.6 kcal
Białko
1.2 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcz
7.1 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Błonnik
3 g
Sód
9.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy