
Urządzenia i Akcesoria
Tacos z szarpanym kurczakiem al pastor
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół275 g
-
ananasa, świeżego pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)350 g
-
ząbki czosnku2
-
papryczek chili guajillo, suszonych bez gniazd nasiennych (patrz wskazówka)30 g
-
papryczek chili ancho, suszonych bez gniazd nasiennych (patrz wskazówka)10 g
-
pasty achiote (annato) (opcjonalnie, patrz wskazówka)30 g
-
octu jabłkowego40 g
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego250 g
-
ziarna ziela angielskiego4
-
soli2 łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej1 łyżeczka
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
oregano, suszonego2 łyżeczki
-
imbiru, suszonego, mielonego½ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 6-8 cm kawałki1000 g
-
mini tortille kukurydziane (Ø 12 cm)24
-
kolendra, świeża posiekana, do posypania
-
limonki pokrojone w ćwiartki, do skropienia2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
628.5 kcal /
2629.8 kJ
Białko
40.9 g
Tłuszcz
9.4 g
Węglowodany
100.9 g
Błonnik
16.4 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
727.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

¡FIESTA MEXICANA!
10 Przepisów
Polska
Polska