Urządzenia i Akcesoria
Makaron ryżowy z krewetkami w sosie kokosowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja
Składniki
-
70 g makaronu ryżowego, suchego wstążki
-
120 g wody plus dodatkowa ilość zimnej wody do namoczenia
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oleju
-
100 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym100 g krewetek, surowych, średnich, obranych świeżych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta papryki słodkiej, mielonej
-
100 g mleczka kokosowego
-
10 g sosu sojowego
-
1 szczypta imbiru, suszonego, mielonego
-
1 szczypta kurkumy, mielonej
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
80 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (5 x 0,5 cm)
-
80 g cukinii pokrojonej w 5 mm półplastry
-
½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka ziaren sezamu, prażonych
-
1 łyżka zielonej cebulki ze szczypiorkiem posiekanej, do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1421.1 mg
Białko
23.6 g
Kalorie
2832.1 kJ /
676.9 kcal
Tłuszcz
27.2 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Węglowodany
72.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Podpłomyki z grillowanym kurczakiem i brzoskwiniami
35 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
20 min
Ośmiornica po portugalsku
1 godz. 30 min
Nachos w tajskim stylu
1 godz.
Oponki z ciasta półfrancuskiego (Cronuty)
3 godz. 30 min
Paloma (moktajl)
5 min
Marakuja Sour (moktajl)
10 min
Gęś pieczona z jabłkami
5 godz.
Fińska zupa z łososiem (Lohikeitto)
50 min
Borówkowy moktajl z rozmarynem
10 min
Cytrynowe cake pops
4 godz. 30 min
Rogaliki orzechowe
2 godz.