Urządzenia i Akcesoria
Letni sos do makaronu z pomidorami i ginem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
200 - 250 g pomidorka koktajlowego połowa w całości, połowa przekrojona na pół
-
50 g ginu (patrz wskazówka)
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
350 g pomidorów dojrzałych, sparzonych, obranych ze skórki, pokrojonych w ćwiartki
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
2 - 3 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 - 3 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 gałązka oregano, świeże (opcjonalnie) tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
ser mozzarella di Bufala (opcjonalnie) do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
611.1 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
470.3 kJ /
112 kcal
Tłuszcz
7.9 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
6.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Quesadille z chorizo i guacamole
25 min
Pasta Vodka z wegetariańskimi klopsikami
45 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Makaron z serem feta i pomidorami
40 min
Wrapy caprese
10 min
Spaghetti z sosem bolognese z orzechów
35 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM5, TM6)
40 min
Fettucine Alfredo
25 min
Makaron z warzywami w sosie teriyaki
40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym
35 min
Wrapy z serem halloumi
40 min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 min