Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 250 g pomidorków koktajlowych, połowa w całości, połowa przekrojona na pół
- 50 g ginu (patrz wskazówka)
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 350 g pomidorów, dojrzałych, sparzonych, obranych ze skórki, pokrojonych w ćwiartki
- 30 g koncentratu pomidorowego
-
2 - 3
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 - 3 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 gałązka oregano, świeże tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji (opcjonalnie)
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- ser mozzarella di Bufala, do podania (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 470.3 kJ / 112 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 6.9 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 611.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25min
Makaron z wegańskim zielonym sosem i warzywami
35 min
Spaghetti z sosem bolognese z orzechów
35 min
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Wrapy caprese
10 Min
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM5)
40 min
Wegańskie curry ze szparagami
1h
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
45min
Tagliatelle ze szparagami i pesto bazyliowym; Tiramisu truskawkowe w szklankach
1h 25 min
Tortille z warzywami (TM5)
20 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
45min
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM6)
40 min