Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g ryżu brązowego
- 1 ząbek czosnku
- 10 g oliwy z oliwek, plus 1 łyżka
-
1
łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
lub 1 łyżka soku z limonki, świeżo wyciśniętego - 1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
- 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
- 1 łyżeczka soli, plus 1 szczypta
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1200 g wody
-
140
g bobu, świeżego
lub 140 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego - 1 łyżka pestek dyni (10 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1792.1 kJ / 428.3 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 62.2 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Sód
- 2574.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 Min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 Min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 Min