Urządzenia i Akcesoria
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja
Składniki
-
45 g ryżu brązowego
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka
-
1 łyżka soku z limonki, świeżo wyciśniętego1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
-
1 łyżeczka soli plus 1 szczypta
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1200 g wody
-
140 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego140 g bobu, świeżego
-
1 łyżka pestek dyni (10 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2574.6 mg
Białko
15.2 g
Kalorie
1792.1 kJ /
428.3 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
12.9 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
62.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40min.
Wegańskie curry z bakłażanem
50min.
Aromatyczne biryani z soczewicą
40min.
Pęczotto z bobem i cukinią
1hod.
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
35min.
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM5)
1hod.
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25min.
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55min.
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30min.
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55min.
Korma z pieczonymi warzywami
55min.
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55min.