Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
TM6 TM5

Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni

4.6 (41 ocen)

Składniki

  • 45 g ryżu brązowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek, plus 1 łyżka
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    lub 1 łyżka soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
  • 1 łyżeczka soli, plus 1 szczypta
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1200 g wody
  • 140 g bobu, świeżego
    lub 140 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 1 łyżka pestek dyni (10 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1792.1 kJ / 428.3 kcal
Białko
15.2 g
Węglowodany
62.2 g
Tłuszcz
16.7 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Błonnik
12.9 g
Sód
2574.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy