Urządzenia i Akcesoria
Kremowy dip z fety
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
8 porcji
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
400 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
100 g jogurtu greckiego
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
464.2 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
837.5 kJ /
200.2 kcal
Tłuszcz
16.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
4.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Konfitura z boczku i cebuli
25min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10min
Koreańska surówka z ogórków (TM6, TM7)
5min
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM6)
45min
Pikantna przyprawa BBQ
5min
Włoskie masło ziołowe
5min
Śródziemnomorskie masło
10min
Pieczone pomidorki w zalewie miodowo-rozmarynowej
45min
Dip z zielonymi oliwkami
10min
Salsa pico de gallo
5min
Toum (libański sos czosnkowy z białek)
15min
Sos ranczerski
2h 15min