Urządzenia i Akcesoria
Kremowy dip z fety
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
8 porcji
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
400 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
100 g jogurtu greckiego
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
464.2 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
837.5 kJ /
200.2 kcal
Tłuszcz
16.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
4.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Masło czosnkowo-ziołowe
5 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 min
Krem pomarańczowy z białej czekolady i pistacji
45 min
Sos sriracha mayo
5 min
Twarożek ziołowy
10 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
30 min
Ogórki po azjatycku (TM6)
1 godz. 30 min
Sos Reuben
10 min
Dip z zielonymi oliwkami
10 min
Sos jogurtowo-miętowy
5 min
Przyprawa za'atar
5 min
Czerwony ryż Tex-Mex
1 godz.