Urządzenia i Akcesoria
Kremowy dip z fety
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
8 porcji
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
400 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
100 g jogurtu greckiego
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
464.2 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
837.5 kJ /
200.2 kcal
Tłuszcz
16.9 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
4.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Śródziemnomorskie masło
10 Min
Brzoskwiniowa mrożona herbata
2 Std. 25 Min
Rabarbarowa lemoniada do słoja
35 Min
Wrapy tikka masala
40 Min
Makaron w sosie dyniowym
45 Min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 Min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 Min
Przyprawa do potraw z dyni
5 Min
Chimichurri
5 Min
Ser labneh z ziołami w oliwie
85 Std. 25 Min
Wytrawne jajeczne mini frittaty z brokułami i boczkiem
45 Min
Południowoafrykański żółty ryż
20 Min