Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarniste tacos z szarpaną wieprzowiną w sosie piwnym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 55 min
6 porcji
Składniki
-
mąki pszennej pełnoziarnistej plus dodatkowa ilość do oprószenia400 g
-
wrzącej wody290 g
-
oleju30 g
-
soli2 łyżeczkę
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku4
-
mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości pokrojonego na 5 kawałków (ok. 160 g każdy)800 g
-
piwa porter typu Guinness®500 g
-
wody100 g
-
miodu70 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego2 łyżki
-
pasty miso2 łyżki
-
papryki wędzonej, mielonej2 łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego1 łyżeczka
-
gwiazdka anyżu1
-
laska cynamonu przełamaną na pół1
-
czarnej fasoli, z puszki odsączonej, do podania (ok. 280 g)1 puszka
-
czerwona cebula pokrojona w piórka, do podania1
-
papryczka chili jalapeño, marynowana w plastrach, do podania
-
liście kolendry, świeże do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
788.2 kcal /
3297.7 kJ
Białko
36.2 g
Tłuszcz
30.5 g
Węglowodany
86.1 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
9.3 g
Sód
1187 mg