Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di vongole tipo arselle
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
-
300
g di pomodori pelati a pezzi
lub 300 g di polpa di pomodoro a pezzi - 1 pizzico di sale
- 100 g di vino bianco secco
- 500 g di acqua calda (non bollente)
- 300 g di fregola
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2526.4 kJ / 603.8 kcal
- Białko
- 47.6 g
- Węglowodany
- 71.8 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 1565.7 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa marchigiana di legumi e salsiccia
45 Min
Polvere di funghi
10min
Pinsa radicchio speck e noci
28h
Merluzzo al pomodoro con verdure
40 Min
Linguine allo sgombro
30 Min
Salmone marinato
2 godz. 30 min
Sandwich arcobaleno
40 Min
Millefoglie di patate e polpo (TM6)
40 Min
Uova in camicia con il Egg poacher
15min
Entrecote con risotto ai funghi
40 Min
Tagliolini al radicchio rosso
30 Min
Fregola ai frutti di mare
40 Min