Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di vongole tipo arselle
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
-
300
g di pomodori pelati a pezzi
lub 300 g di polpa di pomodoro a pezzi - 1 pizzico di sale
- 100 g di vino bianco secco
- 500 g di acqua calda (non bollente)
- 300 g di fregola
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2526.4 kJ / 603.8 kcal
- Białko
- 47.6 g
- Węglowodany
- 71.8 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 1565.7 mg
Alternatywne przepisy
Gamberoni in guazzetto
40 Min
Stufato di lenticchie
1h
Orzo con pollo al miele con pesto
45 min.
Insalata di polpo e patate
2 Std.
Ceci al pomodoro
40 Min
Cappone agli agrumi con purè di carote
2 Std. 30 Min
Caramelle di pesce con vongole e zucchine
1 Std. 45 Min
Cozze al vapore con porri e latte di cocco
45 min.
Sautè di cozze e vongole
40 Min
Fregola ai frutti di mare
40 Min
Linguine allo sgombro
30 Min
Stracotto di manzo con funghi e patate
4 Std.