Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema di fagioli cannellini
- 40 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di fagioli cannellini in scatola
- 150 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
Sugo ai totani
- 500 g di pasta fresca tipo orecchiette
- 5 - 6 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- ½ peperoncino piccante fresco
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di totani, a listarelle
- 30 g di vino bianco secco
- 2 pomodori, spellati e tagliati a cubetti
- salsa Worcestershire, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3094.8 kJ / 739.8 kcal
- Białko
- 29.9 g
- Węglowodany
- 113.6 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 580.4 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1 Std.
Spaghetti broccoli e noci
40 min
Cracker di riso con baccalà mantecato
50 min
Paccheri zucca e provola
45 min
Filetto di maiale con salsa ai cachi
2 godz.
Tranci di salmone con cavoli colorati e pinoli
30min
Manzo Tri-Tip speziato con crema di spinaci
3u.
Cous cous con moscardini e olive
1 Std.
Crostini di polenta bianca con baccalà mantecato
1 Std.
Baccalà mantecato con polenta (Bimby Friend)
1 Std.
Polpo alla Luciana
1 Std. 30 Min
Pappa al pomodoro con stracciatella
45 min