Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g jasmine rice
- 360 g boiling water, plus extra to soak
- 100 g Indonesian red spice paste, room temperature
- 100 g Indonesian yellow spice paste, room temperature
- 50 g fresh grated coconut
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground star anise
- ½ tsp nutmeg
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground cloves
- 800 g beef chuck steak, cut into pieces (5 x 5 x 2 cm)
- 500 g coconut milk
- 4 fresh salam leaves
- 7 makrut lime leaves
- 20 g palm sugar
- 1 ½ tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4164.4 kJ / 995.3 kcal
- Białko
- 53.7 g
- Węglowodany
- 85.3 g
- Tłuszcz
- 43.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 31 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1130.7 mg
Alternatywne przepisy
All in one bowl bolognese
40 min
No fail mash potato
20 Min
Indonesian yellow spice paste
40 min
Creamy beef curry
1 Std. 15 Min
Shredded Lamb ragù
1h 25 min
One Pot Chicken Rice
50 Min
Indonesian red spice paste
45min
Hainanese chicken and rice
1 Std. 50 Min
Sambal Matah (Balinese Sambal)
20 Min
Curried sausages
40 min
Creamy beef curry and rice
1 Std. 15 Min
Pipi and squid "paella" (Diabetes, TM6)
45min