Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g jasmine rice
- 360 g boiling water, plus extra to soak
- 100 g Indonesian red spice paste, room temperature
- 100 g Indonesian yellow spice paste, room temperature
- 50 g fresh grated coconut
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground star anise
- ½ tsp nutmeg
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground cloves
- 800 g beef chuck steak, cut into pieces (5 x 5 x 2 cm)
- 500 g coconut milk
- 4 fresh salam leaves
- 7 makrut lime leaves
- 20 g palm sugar
- 1 ½ tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4164.4 kJ / 995.3 kcal
- Białko
- 53.7 g
- Węglowodany
- 85.3 g
- Tłuszcz
- 43.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 31 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1130.7 mg
Alternatywne przepisy
No fail mash potato
20min
Curry Shepherd's Pie
1h 45min
Braised Lamb Shanks
3 godz. 35 min
Indonesian red spice paste
45min
Sticky pork belly with jasmine rice
1 Std.
Old fashioned apple mocktail
Nessuna valutazione
Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce
25 Min
Creamy beef curry
1h 15min
Creamy chicken curry and rice
45min
Indonesian yellow spice paste
40min
Shredded Lamb ragù
1óra 25p
Pina colada mocktail
5min