Urządzenia i Akcesoria
Hot and sour prawn soup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
dried shiitake mushrooms40 g
-
boiling water for soaking
-
fresh lemongrass tough outer layer removed, cut into pieces (2 cm)2 stalks
-
fresh coriander (bunches cut into thirds), plus extra leaves for garnishing2 bunches
-
fresh bird's eye chillies trimmed, deseeded if preferred and cut into halves (see Tips)3 - 6
-
fresh kaffir lime leaves3
-
fresh tomato (approx. 150 g), cut into quarters1
-
piece fresh ginger peeled and cut into pieces (1 cm)2 cm
-
garlic cloves3
-
piece fresh galangal peeled2 cm
-
eschalots cut into halves70 g
-
Chicken stock paste (see Tips)1 tsp
-
water700 g
-
tom yum sauce2 tsp
-
fish sauce40 g
-
sugar2 tsp
-
medium raw prawns peeled200 g
-
lime juice1 tbsp
-
spring onion/shallot trimmed, cut into halves and shredded lengthways, for garnishing1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
13.7 g
Kalorie
408 kJ /
97 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
4.4 g
Węglowodany
6.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Thai noodle and seafood salad
50 Min
Thai chilli chicken and basil
30 Min
Beef rendang
1 Std. 55 Min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30 Min
Bot chien (rice flour cake) with pickled vegetables
26 Std. 50 Min
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1 Std. 50 Min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 Std. 15 Min
Sambal chilli
35 Min
Prawn and chicken laksa
40 Min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 Min
Curry laksa
45 Min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 Min