![Kung Pao chicken Kung Pao chicken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d29d16fc-8eec-49dc-ad6f-a73543ed2c78/Derivates/8b667455-a6a2-45c6-97e5-2a7a6920a16c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g chicken thigh fillets, cut into quarters (4-5 cm pieces)
- 15 g light soy sauce
- 10 g dark soy sauce
- 10 g Chinese cooking wine (Shaoxing wine - see Tips)
- 30 g water
- 5 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 5 g white sugar
- ⅛ tsp Sichuan pepper
- 1 garlic clove
- 20 g fresh ginger, peeled
- 20 g oil
- 3 - 5 dried chillies, deseeded
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (4 cm)
- 30 g unsalted peanuts, roasted
- Wartości odżywcze
- na 2 portions
- Kalorie
- 4243.9 kJ / 1010.5 kcal
- Białko
- 102.5 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 60.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 1804 mg
Alternatywne przepisy
Teriyaki chicken thighs
2h 10min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM6)
4 Std. 20 Min
Chinese pork with vegetables
1 Std. 20 Min
Sweet and sour pork ribs
35 Min
Pork ribs with black bean sauce
2h
Pork and shiitake mushroom rice paper rolls with Holy Trinity sauce
45min
San bei ji (three cup chicken)
35 Min
Chinese five spice beef cheeks
4h 25 min
Wonton soup (pork)
45min
Taiwanese three cup chicken
20p
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30min
Honey BBQ Chicken
1h