Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g dried shiitake mushroom, stems removed, cut into slices
- boiling water, to soak
- 650 - 700 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (4 cm)
- 40 g light soy sauce
- 50 g oyster sauce
- 20 g dark soy sauce
- 1 tsp ground white pepper
- 1 tsp sesame oil
- 3 garlic cloves
- 20 g fresh ginger, cut into pieces (1-2 cm)
- 2 Chinese sausages (approx. 120 g), cut into slices
- 20 g vegetable oil
- 360 g water
- 30 g Shaoxing wine (optional)
- ½ tsp white sugar
- 350 g jasmine rice, rinsed
- 1 - 2 sprigs spring onions/shallots, sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2495.5 kJ / 596.4 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 61.2 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 1239.4 mg
Alternatywne przepisy
Honey BBQ Chicken
1h
Broccoli and ham pasta bake
1h
Sticky pork belly with jasmine rice
1h
Ginger Sesame Oil Chicken Cubes
15min
Lamb sausage ragu
30 min
Chicken Tikka Masala Pasta
45 min
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter)
40 Min
Ginger Pork
25 min
Korean beef bulgogi (TM6)
1h 30 min
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1h 50 min
Stir Fried Udon With Chicken and Mushroom
20 min