![Chicken and Chinese sausage rice Chicken and Chinese sausage rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/54e97623496e8b922e00958c31977109/Derivates/560f5320798e7510ccb80402823d7f82692d6bee.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g dried shiitake mushroom, stems removed, cut into slices
- boiling water, to soak
- 650 - 700 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (4 cm)
- 40 g light soy sauce
- 50 g oyster sauce
- 20 g dark soy sauce
- 1 tsp ground white pepper
- 1 tsp sesame oil
- 3 garlic cloves
- 20 g fresh ginger, cut into pieces (1-2 cm)
- 2 Chinese sausages (approx. 120 g), cut into slices
- 20 g vegetable oil
- 360 g water
- 30 g Shaoxing wine (optional)
- ½ tsp white sugar
- 350 g jasmine rice, rinsed
- 1 - 2 sprigs spring onions/shallots, sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2495.5 kJ / 596.4 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 61.2 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 1239.4 mg
Alternatywne przepisy
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35 min
Kalguksu (chicken noodle soup)
1h 15 min
Korean beef bulgogi (TM6)
1h 30min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25min
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1h 50min
Ginger Sesame Oil Chicken Cubes
15min
Chicken katsu curry with rice
1h 40min
Korean fried chicken
4h
Honey BBQ Chicken
1 Std.
Braised Yee Mee
30 Min
Yang zhou chao fan (Chinese “fried" rice)
35 min
Niu rou mian (beef noodles)
35 min