Urządzenia i Akcesoria
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
24 pieces
Składniki
Dough
-
water250 g
-
dried instant yeast1 ½ tsp
-
baking powder1 tsp
-
baker's flour230 g
-
plain flour200 g
-
white sugar50 g
-
salt1 tsp
Filling
-
spring onions/shallots trimmed and cut into pieces5
-
pork mince500 g
-
ground white pepper½ tsp
-
white sugar1 tsp
-
Chinese five spice powder (see Tips)¼ tsp
-
oyster sauce1 tbsp
-
soy sauce2 tbsp
-
sesame oil2 tbsp
-
Shaoxing wine (Chinese cooking wine)1 tbsp
Assembly and steaming
-
oil for greasing
-
plain flour for dusting
-
water700 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
274.9 mg
Białko
6.3 g
Kalorie
537.8 kJ /
128 kcal
Tłuszcz
4.3 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
15.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dim sum 'Shao mai'
2 godz.
Fresh pasta dough
1 godz.
Ma Lai Koh (Steamed Caramel Cake)
1 godz. 15 min
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min
Wonton soup (pork)
45 min
Mantou buns
1 godz. 30 min
Pineapple buns
9 godz. 50 min
Banh bao (steamed pork buns)
2 godz. 45 min
Japanese Cheese Tarts
1 godz. 55 min
Steamed pork buns (baozi)
2 godz. 30 min
Char siu bao pork buns
6 godz. 35 min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 min