Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 250 g water
- 1 ½ tsp dried instant yeast
- 1 tsp baking powder
- 230 g baker's flour
- 200 g plain flour
- 50 g white sugar
- 1 tsp salt
Filling
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 500 g pork mince
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp white sugar
- ¼ tsp Chinese five spice powder (see Tips)
- 1 tbsp oyster sauce
- 2 tbsp soy sauce
- 2 tbsp sesame oil
- 1 tbsp Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
Assembly and steaming
- oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 700 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 537.8 kJ / 128 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 274.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mala Bakkwa
4 godz. 35 min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4 godz. 35 min
Pineapple buns
9 Std. 50 Min
Tiger Shaped Pineapple Tarts
1h 50 min.
Banh bao (steamed pork buns)
2 godz. 45 min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30min
Brioche burger buns
2h 10min
Gua bao (braised pork belly in bao buns)
2h
Char siu bao pork buns
6h 35min
Steamed pork buns (baozi)
2h 30min