Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 250 g water
- 1 ½ tsp dried instant yeast
- 1 tsp baking powder
- 230 g baker's flour
- 200 g plain flour
- 50 g white sugar
- 1 tsp salt
Filling
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 500 g pork mince
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp white sugar
- ¼ tsp Chinese five spice powder (see Tips)
- 1 tbsp oyster sauce
- 2 tbsp soy sauce
- 2 tbsp sesame oil
- 1 tbsp Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
Assembly and steaming
- oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 700 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 537.8 kJ / 128 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 274.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed pork buns (baozi)
2h 30min
Steamed cabbage and pork dumplings
1 Std. 35 Min
Banh bao (steamed pork buns)
2h 45min
Mala Bakkwa
4h 35 min
Fruit and nut loaf
27h 50 min
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20 Min
Radish cakes
1 Std. 5 Min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 Min
Char siew sauce
10 Min
Pork Belly In Shrimp Paste
55min
Char siu bao pork buns
6h 35 min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 Min