Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soup (jelly)
- 200 g bacon, cut into pieces
- 2 slices fresh ginger (1 cm), peeled
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 400 g water
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 ½ tsp gelatine powder
Dough
- 240 g baker's flour
- 120 g plain flour
- 350 g boiling water
- 1 tbsp oil
Filling
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 20 g fresh ginger, peeled
- 200 g pork mince
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 tsp soy sauce
- 1 tbsp Chinese cooking wine
- 100 g shrimp (small), peeled (see Tips)
Assembly and cooking
- oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 500 g boiling water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 243 kJ / 57.8 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 149.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wonton soup
1h
Sugarcane Water Chestnut Drink
50min
Baguette
3 godz. 45 min
Fresh pasta dough
1h
Steamed cabbage and pork dumplings
1 godz. 35 min
Pork and prawn dumplings
55min
Dan dan mian (dandan noodles)
1h 10min
Char siew sauce
10min
Prawn wontons
2h
Banh bao (steamed pork buns)
2h 45min
Prawn dumplings (xia jiao)
1 Std. 15 Min
Char siu bao pork buns
6h 35min