![Asparagus and mushroom stir-fry Asparagus and mushroom stir-fry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/89BDC1C7-1CA5-4F29-B039-F30E28AF843D/Derivates/cdf23723-a028-408e-ab90-c73970e11d0a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 eschalot, cut into halves
- 1 garlic clove
- 1 tsp sesame oil
- 350 g fresh mixed mushrooms, cut into halves
- 3 bunches asparagus, cut into thirds
- 2 tbsp tamari
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 363 kJ / 86.3 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 148.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chinese-style stir-fried vegetables
25 Min
Quick prawn stir-fry
20 Min
Millet-stuffed cabbage rolls with mushroom sauce
1h 40min
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1 Std. 50 Min
Kimchi non-fried rice
1 Std.
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40 Min
Sweet and sour tempeh
50 Min
Chinese vermicelli with prawns and garlic sauce
1 Std. 15 Min
Vegetable potato salad with chicken
1 Std. 15 Min
Savoury tofu quiche
1 Std. 30 Min
Fast and easy stir fried mee hoon
20 Min
Cauliflower "fried" rice
45 Min