Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
700
g de jarret de bœuf, avec os (voir "Conseil(s)")
lub 300 - 400 g de viande de bœuf, sans os - 30 g d'huile végétale
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 100 g de carotte, coupée en rondelles (1 cm)
- 50 g de céleri-rave, coupé en morceaux (2 cm)
- 2 gousses d'ail, non pelées
- 1 - 1 ½ c. à café de sel
- 10 grains de poivre noir
- 5 grains de poivre de la Jamaïque
- 1 - 2 feuilles de laurier déshydratées
- 1200 - 1400 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 402 kJ / 96 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1046 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain banique
Brak ocen
Tajine de boulettes merlan-sardines, sauce tomate et couscous
1 Std. 15 Min
Vinaigrette citronnée
5 Min
Chapelure
10min
Avocat Tikka (Matthew Kenney)
Brak ocen
Chou farci de tourteau
2h
Lait de noisette
45min
Purée de pois cassés (bisarra)
45min
Jus d'orange frais
5 Min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min
Sauce fromagère
30min
Purée de pomme de terre et merguez
55min