Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
700
g de jarret de bœuf, avec os (voir "Conseil(s)")
lub 300 - 400 g de viande de bœuf, sans os - 30 g d'huile végétale
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 100 g de carotte, coupée en rondelles (1 cm)
- 50 g de céleri-rave, coupé en morceaux (2 cm)
- 2 gousses d'ail, non pelées
- 1 - 1 ½ c. à café de sel
- 10 grains de poivre noir
- 5 grains de poivre de la Jamaïque
- 1 - 2 feuilles de laurier déshydratées
- 1200 - 1400 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 402 kJ / 96 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1046 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace vanille, noix de pécan et caramel au beurre salé
8 Std. 30 Min
Sauce aux poivrons rouges (sauce Ajvar)
55 min
Plateau de douceurs sucrées et salées pour maman
20 min
Haricots blancs Cuisson lente
14 godz. 40 min
Viande hachée
35min
La sauce sriracha 🌶️🌶️🌶️
168 Std. 30 Min
Txilindron d'agneau
1h 15min
Bœuf mijoté aux champignons
5h 20 min
Bonbons chocolat viennois
50min
Coupe glacée à la Chartreuse
13h
Falafels sauce tomate et lait de coco
9h
Sauce caramel au café
45 min