Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
TM6 TM5

Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów

4.4 (177 ocen)

Składniki

  • 400 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 1 - 2 łyżeczki barwnika spożywczego, białego (opcjonalnie, patrz wskazówka)
  • 350 g mleka skondensowanego, słodzonego
  • 2 - 4 krople barwnika spożywczego, dowolnego (opcjonalnie, patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1043.8 kJ / 249.5 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
11.9 g
Tłuszcz
22.2 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Błonnik
0 g
Sód
30.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy