Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów

Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów

4.4 199 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
16 porcji

Składniki

  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    400 g
  • barwnika spożywczego białego (opcjonalnie, patrz wskazówka)
    1 - 2 łyżeczki
  • mleka skondensowanego, słodzonego
    350 g
  • barwnika spożywczego dowolnego (opcjonalnie, patrz wskazówka)
    2 - 4 krople

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 249.5 kcal / 1043.8 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 22.2 g
Węglowodany 11.9 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Sód 30.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...