Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g orzechów laskowych, prażonych (patrz wskazówka)
- 100 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
- 450 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 220 g kremu orzechowo-czekoladowego, w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 850.5 kJ / 203.3 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 91.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Żelka mango do tortów
3h 25 min.
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1h 10min
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10 min
Tort à la Ferrero Rocher® z chrupką
72 godz.
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45min
Tort z kremem à la Kinder Bueno® i musem porzeczkowym
72 godz.
Krem pistacjowy do tortów
6 Std. 15 Min
Mus z białej czekolady do tortów i deserów
1h
Biszkopt kakaowy z olejem
4h
Żelka truskawkowa do tortów
3 godz. 45 min
Krem Oreo® do tortów
14 Std.
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7 Std.