Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
TM6

Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)

4.8 (56 ocen)

Składniki

  • 30 g oliwy z oliwek
  • ¼ - ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • ¼ łyżeczki papryki, mielonej
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 800 g marchewek, nieobranych, pokrojonych 5 cm kawałki
  • 1100 g wody
  • liście mięty, świeże, do dekoracji
  • liście tymianku, świeże, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
607 kJ / 145.1 kcal
Białko
1.9 g
Węglowodany
19.3 g
Tłuszcz
7.4 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Błonnik
5.6 g
Sód
293.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy