
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto Stollen o smaku grzanego wina
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
16 porcji
Składniki
-
żurawiny, suszonej200 g
-
syropu do grzańca (patrz wariant)80 g
-
wina Porto30 g
-
mleka200 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia200 g
-
cukru100 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia570 g
-
soli½ łyżeczki
-
kardamonu, mielonego½ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
masy marcepanowej160 - 200 g
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
361.9 kcal /
1514.3 kJ
Białko
5.8 g
Tłuszcz
14.3 g
Węglowodany
54 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Sód
84 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Katalog świąteczny
25 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bakaliowiec
2 godz. 50 min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6)
1 godz. 20 min
Świąteczne ciasto Stollen z twarogiem
2 godz. 30 min
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1 godz. 50 min
Drożdżowe ciasto dyniowe
2 godz. 15 min
Ciastka imbirowe z białą czekoladą
5 godz. 45 min
Stollen
6 godz.
Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
3 godz. 35 min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3 godz. 10 min
Brioszka „korona” z likierem
5 godz.
Różowe pierogi z kozim serem i ziemniakami
1 godz. 30 min
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
2 godz. 20 min