Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 1 - 2 fresh long green chillies, deseeded if preferred
- 6 sprigs fresh coriander (approx. 15 g), leaves, roots and stems
- 2 spring onions/shallots (approx. 30 g), trimmed and cut into quarters
- 1 tbsp palm sugar
- 50 g roasted unsalted cashew nuts
- 30 g peanut oil
- 1 tbsp fish sauce
- 50 g lime juice (approx. 2 limes)
- Wartości odżywcze
- na 20 g
- Kalorie
- 286 kJ / 68 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 195.3 mg
Alternatywne przepisy
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40min
Chicken and port pâté
1h 30min
Thai red curry paste
10min
Thai green curry paste
10min
Larb (spicy minced chicken salad)
40min
Goi muc (squid salad)
45min
Prawn wontons
2h
Shichimi togarashi oysters
1u. 10min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40min
Grilled scallops with chilli jam
25min
Master stock chicken
1h 30min
Asian-style mussels
30min