Fragrant Asian fish parcels

Fragrant Asian fish parcels

4.0 24 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

Sauce
  • fresh long red chilli trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
    1
  • fresh ginger peeled and cut into pieces
    20 g
  • garlic cloves
    3
  • tamari (see Tips)
    30 g
  • lime juice
    1 tsp
  • raw sugar
    1 tsp
Fish parcels
  • jasmine rice
    200 g
  • water
    900 g
  • bok choy (approx. 250 g), stalks trimmed
    1 bunch
  • firm white fish fillets cut into approx. 100 g portions
    600 g
  • carrots cut into julienne (see Tips)
    100 g
  • sesame seeds for sprinkling
  • spring onions/shallots cut into thin slices, for garnishing
  • fresh long red chilli cut into thin slices, for garnishing
  • lime cut into cheeks, to serve

Wartości odżywcze na 6 portions

Kalorie 1978.5 kcal / 8309.8 kJ
Białko 155.4 g
Tłuszcz 68.1 g
Węglowodany 173.3 g
Błonnik 24.3 g
Tłuszcz nasycony 11.7 g
Sód 2325.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...