![Fruit and nut loaf Fruit and nut loaf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6a63d8ee-54bb-494d-a042-bbad852d2eaf/Derivates/d93836d7-5bd7-4f6b-ae06-18c85a9a77fc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rye starter
- 100 g filtered water
- 100 g rye flour
- 100 g Mother sourdough starter (see Tips)
Fruit and nut dough
- butter, to grease
- 50 g pecan nuts
- 50 g dried apricots, cut into pieces (approx. 1 cm)
- 100 g dried figs, cut into halves
- 60 g sultanas
- 1 apple, unpeeled, cored and cut into quarters
- 500 g baker's flour
- 2 tbsp ground cinnamon
- 1 - 2 tbsp mixed spice, to taste
- 15 g salt
- 150 g water
- 150 g apple juice
- ice cubes (approx 10)
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 14480.9 kJ / 3447.8 kcal
- Białko
- 89.9 g
- Węglowodany
- 598.2 g
- Tłuszcz
- 62 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 84.9 g
- Sód
- 5675.1 mg
Alternatywne przepisy
Seeded bread loaf
3h 20min
Spelt bread
26h
Caraway rye bread
18h 20min
Rye sourdough baguettes
27h 20 min
Sourdough Starter Discard Cinnamon Raisin Bread
5 Std. 5 Min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2h 30min
Rye sourdough starter powder
24h 10min
Citrus marmalade
2 Std. 20 Min
Sourdough Starter Discard Crackers
45min
Everyday sourdough loaf
4 Std. 20 Min
Sourdough pizza base
3h 5min
Mother sourdough starter
108h 20min