Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sourdough pudding
- 150 g frozen pitted cherries
- 300 g sourdough bread, cut into thin slices (approx. 5 mm thickness)
- 20 - 40 g butter, softened
- 4 eggs
- 60 g pure maple syrup
- 150 g pouring (whipping) cream
- 700 g milk
- 1 tbsp raw cacao powder (see Tips)
- 2 tsp natural vanilla extract
Chocolate sauce
- 120 g butter
- 150 g double cream (see Tips)
- 100 g coconut sugar (see Tips)
- ¼ - ½ tsp salt
- 30 g raw cacao powder (see Tips)
- pouring (whipping) cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1921.9 kJ / 457.6 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Almond shortbread biscuits
2h 10min
Strawberry almond gelato
12h 20min
Freckle cake
26 Std. 40 Min
Four-seed honey butter
30min
Speculaas
1 Std.
Apple shortcake
1 Std. 50 Min
Fairy doll cake
2 Std. 20 Min
Macaroons
40min
Pandan chiffon cake
5 Std. 15 Min
Festive fruit cake
30u. 55min
Orange and almond cake
2 Std. 20 Min
Buttermilk scones
35min