Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g rice vermicelli noodles
- 10 dried shiitake mushrooms
- 60 g peanut oil
- 4 garlic cloves
- 6 spring onions/shallots, white part only (green fronds reserved)
- 1 - 2 fresh bird's eye chillies, plus extra for garnishing
- 12 sprigs fresh coriander, roots and stems (leaves reserved)
- 200 g medium raw prawns, peeled
- 200 g calamari tubes (approx. 2-3 tubes), cut into 1.5 x 5 cm strips
- 230 g canned bamboo shoots, drained
- 1 carrot, cut into julienne slices
- 120 g lime juice (approx. 6 limes)
- 100 g fish sauce
- 1 tbsp palm sugar (approx. 2 cm cube), grated
- 60 g sweet chilli sauce
- 2 tomatoes, deseeded and cut into strips (1 cm) (opcjonalnie)
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1192 kJ / 284 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1699.5 mg
Alternatywne przepisy
Sambal udang
50 мин.
Chicken and prawn noodles
30min
Eggs with coconut curry sauce
30min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35min
Pad Thai noodles with prawns
30min
Vindaloo pork
5 Std. 10 Min
Mini pad Thai frittatas
40min
Quick prawn stir-fry
20min
Chilli lime prawns with soba noodles
25min
Prawn stir-fry
25min
Garlic prawns
25min
Prawn and noodle stir-fry
25min