![Kimchi non-fried rice Kimchi non-fried rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B508E476-42BB-4A74-B6FE-A917AF2C1F2D/Derivates/19d745de-74bb-4aa1-bab8-8eb35502df2b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh long red chilli, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
- 2 tsp sesame oil
- 1 tbsp tamari, gluten free (see Tips)
- 300 g brown rice
- 1000 g filtered water
- 1 tsp salt
- 2 carrots, cut into matchsticks
- 200 g frozen green peas
- 170 g kimchi (see Tips)
- 1 red capsicum, deseeded and cut into thin slices
- nori sheet, cut into strips for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1743.5 kJ / 415.1 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 75.1 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Błonnik
- 11.4 g
Alternatywne przepisy
Soba noodle mee goreng
40 min
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40 min
Pad Thai noodles with prawns
30 Min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 Min
Kimchi stew
30 Min
Asparagus and mushroom stir-fry
10 min
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1h 50min
Sticky Sriracha tofu bowl
45 Min
Yasai miso ramen
35 min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15min
Raw pumpkin and zucchini curry
25 Min
Rendang curry
30 Min