Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Five-spice powder
- 2 tsp Sichuan peppercorns
- 3 star anise
- 2 tsp fennel seeds
- 2 cinnamon quills
- 6 whole cloves
Roast pork belly
- 1 tbsp caster sugar
- 2 tsp salt
- 1000 - 1500 g boneless pork belly, rind on
- 2 tbsp sea salt flakes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3668.1 kJ / 873.4 kcal
- Białko
- 75.1 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 61.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 3510.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15 min
Wonton soup
1h
Taiwanese sticky rice
1h 40min
Pork ribs with black bean sauce
2h
Pork belly with spring onions
1h 10min
Miso chicken and rice
1h 30min
Peking-style duck pancakes
8h 50min
Sweet and sour pork ribs
35 Min
Sweet and sour meatballs with vegetables
50min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30min
Sticky drumettes
2 Std. 45 Min
Steamed pork buns (baozi)
2h 30 min