![Hong Kong-style roast pork belly Hong Kong-style roast pork belly](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5ED46D06-93CB-48AB-9B6D-D99FF77702A7/Derivates/28ef82de-67b1-49e0-bd5d-b8ee9d558f53.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Five-spice powder
- 2 tsp Sichuan peppercorns
- 3 star anise
- 2 tsp fennel seeds
- 2 cinnamon quills
- 6 whole cloves
Roast pork belly
- 1 tbsp caster sugar
- 2 tsp salt
- 1000 - 1500 g boneless pork belly, rind on
- 2 tbsp sea salt flakes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3668.1 kJ / 873.4 kcal
- Białko
- 75.1 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 61.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.9 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 3510.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15 min.
Lu ji chi (braised chicken wings)
25min
Sweet and sour pork ribs
35min
Chicken rolls with apples, sweet potatoes and curry sauce
1 godz. 25 min
Curry lamb cutlets
1 godz.
Braised Chicken Feet and Abalone
50 min
Master stock chicken
1 godz. 30 min
Ginger chicken wings
40min
Steamed pork buns (baozi)
2h 30min
San bei ji (three cup chicken)
35min
Chicken and almond stir-fry
30 min
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
1 godz. 20 min