Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g mirin
- 60 g sake (see Tips)
- 150 g shiro (white) miso paste
- 40 g white sugar
- 600 - 650 g firm white fish fillets, skin on (see Tips)
- peanut oil
- 500 g water
- 1 bunch Asian greens of choice
- black sesame seeds, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1710.5 kJ / 407.3 kcal
- Białko
- 41.1 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1878.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Teriyaki chicken thighs
2 godz. 10 min
Lamb cutlets with pumpkin and pistachio salad
40min
Chinese greens with XO sauce
1 Std. 50 Min
Black rice bowl with chicken and mushroom (gut health)
40min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 Min
Miso chicken noodle soup (gut health)
30min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15 Min
Fish with ginger lime sauce
35 min
Miso salmon broth
40min
Seared tuna on chilli bean mash
35 min
Teriyaki salmon bowl
1hod. 15min
Pork belly ramen
4 Std. 10 Min