Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g white sugar
- 1 - 2 pieces lemon zest only, no white pith
- 1 vanilla bean, cut into halves (seeds scraped and reserved)
- 70 g shelled unsalted pistachio nuts, plus extra to serve
- 375 g ricotta, drained
- 50 g natural yoghurt
- 20 g dark chocolate, shaved for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1240.8 kJ / 295.3 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 119.4 mg
Alternatywne przepisy
Coconut and beetroot balls
40 min
Coconut matcha panna cotta
3j 50 menit
Polenta, mandarin and almond cake
2h 35 min
Orange, raspberry and coconut jellies
2j 30 menit
Beetroot latte (Post-natal)
15min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45 Min
Spinach and lemon cream cake (gluten free)
3h 45min
Coconut and cinnamon teff porridge
30 min
Baked blueberry and hazelnut cheesecake
27hod.
Date and pistachio truffles (Bethith)
45 Min
Dutch baby pancake with fruit and yoghurt
35 Min
Torta caprese (flourless almond cake)
2j