Ricotta and pistachio cheesecake

Ricotta and pistachio cheesecake

4.3 70 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 portions

Składniki

  • white sugar
    40 g
  • lemon zest only, no white pith
    1 - 2 pieces
  • vanilla bean cut into halves (seeds scraped and reserved)
    1
  • shelled unsalted pistachio nuts plus extra to serve
    70 g
  • ricotta drained
    375 g
  • natural yoghurt
    50 g
  • dark chocolate shaved for garnishing
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 295.3 kcal / 1240.8 kJ
Białko 11.9 g
Tłuszcz 19.4 g
Węglowodany 17.9 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 119.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...