![Ricotta and pistachio cheesecake Ricotta and pistachio cheesecake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CD05CAC9-E631-492C-AFF2-E37C1135FB5F/Derivates/708B146D-32FA-4619-8DD7-372264609C3F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g white sugar
- 1 - 2 pieces lemon zest only, no white pith
- 1 vanilla bean, cut into halves (seeds scraped and reserved)
- 70 g shelled unsalted pistachio nuts, plus extra to serve
- 375 g ricotta, drained
- 50 g natural yoghurt
- 20 g dark chocolate, shaved for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1240.8 kJ / 295.3 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 119.4 mg
Alternatywne przepisy
Plum and raspberry chia puddings
2h 30min
Spiced cherry brioche wreath
2 Std. 20 Min
Apple crumble meringue slice
2h 45 min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2h 30min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40 min
Spinach and lemon cream cake (gluten free)
3hod. 45min
Baked salmon cheesecake
26h 35 min
Baked chocolate ricotta with blueberries and cream
55 min
Salame di cioccolato (chocolate salami)
3hod. 10min
Polish vegetable salad (Insalata Russa)
1h 20min
Soufflé omelette with hot smoked salmon
25 Min
Pear berry cereal
10 min