![Chakalaka Chakalaka](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8ebccdcf-37f2-4d3b-b45a-8ff40832e087/Derivates/30e1b7d8-cc30-4477-9d78-f017e6608693.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 carrots, cut into pieces (3 cm)
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces (3 cm)
- 1 green capsicum, deseeded and cut into pieces (3 cm)
- 2 - 3 fresh red bird's eye chillies, trimmed
- 20 g olive oil
- 50 g tomato paste
- 1 tsp paprika
- 1 tbsp curry powder
- 1 ripe tomato, cut into pieces (3 cm)
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 300 g tinned baked beans (with sauce - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 3470.1 kJ / 826.2 kcal
- Białko
- 33.6 g
- Węglowodany
- 84.2 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 54 g
- Sód
- 3843.7 mg
Alternatywne przepisy
Potato karakari
50 Min
Malva pudding
50 Min
Mushroom stroganoff
20 Min
Vegetarian chilli
1 Std. 5 Min
Chhole (chickpea curry)
35 Min
Mediterranean vegetable bake
50 Min
Sweet potato korma with crispy potato skins
55min
South African yellow rice using rice mode
20 Min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 Min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40 Min
Sabji (vegetable) curry
30 Min
Potato and green pea curry
50 Min