Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 carrots, cut into pieces (3 cm)
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces (3 cm)
- 1 green capsicum, deseeded and cut into pieces (3 cm)
- 2 - 3 fresh red bird's eye chillies, trimmed
- 20 g olive oil
- 50 g tomato paste
- 1 tsp paprika
- 1 tbsp curry powder
- 1 ripe tomato, cut into pieces (3 cm)
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 300 g tinned baked beans (with sauce - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 3470.1 kJ / 826.2 kcal
- Białko
- 33.6 g
- Węglowodany
- 84.2 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 54 g
- Sód
- 3843.7 mg
Alternatywne przepisy
Potato and green pea curry
50min
Sabji (vegetable) curry
30min
Sweetcorn and potato chowder
40min
Tomato and lentil dahl
35 Min
Sweet and sour tempeh
50min
Family beans
25 min
Smoky chipotle beans
30min
Vegan potato and onion bake (Thermomix® Cutter)
1h 30min
Chickpea sundal
6 godz. 45 min
Black bean tomato soup with coriander lime cream
45min
Chilli con tempeh
20 min
Indian spiced sweet potato soup
25 min