![Grisons barley soup Grisons barley soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9E07FA88-2946-4A80-BB29-96099CC5BA15/Derivates/eb583824-734c-4c16-99cf-75fc8ceba9b4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g onion, cut into halves
- 60 g carrot, cut into pieces (3 cm)
- 100 g leek, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 100 g celeriac, peeled and cut into pieces (3 cm)
- 100 g Swiss air-dried beef "Bündnerfleisch", or dried cured ham of choice, cut into strips (2 cm)
- 30 g unsalted butter
- 80 g pearl barley
- 900 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 100 g pouring (whipping) cream
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- ½ bunch fresh flat-leaf parsley, leaves only, finely chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1196.8 kJ / 286.1 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 116.2 mg
Alternatywne przepisy
Leczo (smoked sausage ratatouille)
30min
Vienna sausages with split pea soup
1 Std. 10 Min
Mint béarnaise
25min
Grisons Barley Soup
55min
Sauerkraut soup
50min
Tuscan bean soup
40min
Irish soda bread
45 Min
Potato pancakes
45 Min
Potato and porcini mushroom soup
30min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1h 20min
Artisan potato bread
2 godz. 5 min
Barley, bacon and chorizo soup
50min