Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g onion, cut into halves
- 60 g carrot, cut into pieces (3 cm)
- 100 g leek, white part only, cut into pieces (3 cm)
- 100 g celeriac, peeled and cut into pieces (3 cm)
- 100 g Swiss air-dried beef "Bündnerfleisch", or dried cured ham of choice, cut into strips (2 cm)
- 30 g unsalted butter
- 80 g pearl barley
- 900 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 100 g pouring (whipping) cream
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- ½ bunch fresh flat-leaf parsley, leaves only, finely chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1196.8 kJ / 286.1 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 116.2 mg
Alternatywne przepisy
Risoni with salmon and spinach
25min
Solyanka (Ukraine hot spicy soup)
2h
Spinach and smoked salmon roulade
24h 35min
Beer Brats with Onions and Peppers
4 Std. 15 Min
Chicken Drumsticks in Spicy Puttanesca Sauce
2h 15min
Baked Cabbage Pierogis
2h 30min
Vienna sausages with split pea soup
1 Std. 10 Min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter)
15min
Hazelnut banana bread
1h 15min
Köttbullar (Swedish Meatballs)
50min
Yiayia's Pastitsio
1h 40min
Mini carrot and almond cakes
1 Std. 25 Min